• När vi ändå är iväg

  Som ni redan vet så gör vi både resor till Norge och Finland.

  I förra veckan så åkte vi återigen till Norge, det var inga konstigheter, de mesta av snön och is hade smält bort vilket alltid är skönt.

  Väl framme i Norge så släppte jag av folket och begav mig till bussterminalen. Vi har ett litet lunchrum samt skåp och andra nödvändigheter.

  När jag kom till mitt skåp så såg jag att det var en jäkla massa toarullar, först trodde jag att någon bara hade ställt det där, men någon hade skrivit mitt namn på samt att det stod att det var betalt av min chef? Jag förstod absolut INGET.

  Efter att ha tänkt en bra stund så kom jag på det, jag hade ju lagt en beställning hos ett par ungdomar som sålde toalettpapper, allt de tjänade gick till föreningen.

  Nu är jag iallafall hemma igen och har toalettpapper så jag klarar mig i 2år tror jag 🙂 vad gör man inte för att stötta ungdomar?

 • Mina nya bästa vänner

  Då var det jag och kryckorna i 6 veckor framåt…

  I helgen gick jag ner i vårt miljörum på gården för att slänga sopor och sortera lite avfall, men det gick inte helt som planerat. Jag tänkte att jag springer ner och göra detta lite snabbt innan våra gäster kommer, så att dom slipper se massa påsar med skräp. Det var nog det sämsta beslutet jag tagit i år.

  Jag hade 4 påsar totalt och gick in i miljörummet, tre steg in och sen låg jag på golvet. Påsarna flög om mig och jag kände en enorm smärta i foten. Som tur var hade jag med mig min telefon och ringde upp till man sambo som stod vid spisen. Efter några minuter kom han ner med jackor och bilnycklar, stöttade upp mig så att jag kunde hoppa ut till bilen. Det var ingen skön smärta kan jag tilläga. Så i stället för en trevlig middag med vänner satt vi på akuten hela kvällen. Jag fick åka hem morgonen efter med en gipsad fot och två kryckor, så nu ligger jag i soffan med benet i högläge.

  Självklart anmälde vi skadan till vår fastighetsskötare och hyresvärd, som skulle undersöka saken och se till att miljörummet får tåliga, slitstarka och halkfria golv.

  Vi hörs snart igen!

 • Det är nya tag som gäller

  Nu har vardagen dragit igång ordentligt efter sommaren och allt är precis som vanligt. Jag och några utav mina bästa vänner har under flera år diskuterat fram och tillbaka om vad vi egentligen skall ta oss till med våra liv och hur vi skall få tillbaka den glöd vi en gång hade. 

  Vi är trötta på att dagarna ser exakt likadana ut idag som det gjorde för 10 år sedan. En regnig dag för 2 veckor sedan när jag landat i soffan precis som vanligt fick jag nog. Någonting var tvunget att hända med livet. Jag plockade upp telefonen och ringde en utav mina vänner och föreslog iden om att vi borde investera i oss själva och vår framtid. Vi kom fram till att vi skulle ta ett möte och diskutera vad vi skulle kunna tänkas göra. 

  Redan samma vecka samlades jag och 4 andra vänner på mitt kontor en kväll och började ivrigt prata om olika affärsideer som kunde vara lönsamt för oss allihopa. Ideerna flödade och några utav de ideerna vi kom fram till var “ vi borde satsa på det digitala” medans andra höll med om att produktion är något att satsa på eftersom att en utav vännerna hade en gammal kollega som hade tipsat om abus traverskranar som är optimala för produktionshallar. 

  Ideen om någon form av produktionslinje var det som de flesta kunde tänka sig att satsa och investera i. Vi kom under kvällen fram till att alla måste ta ett beslut om de vill fortsätta sina nuvarande jobb eller om de skulle kunna tänka sig att hoppa ur hamsterhjulet eller göra något nytt. 

  Mitt beslut är enkelt, jag kommer hoppa ur hamsterhjulet och satsa på affärsiden och ett arbete med mina bästa vänner. 

 • Drömboende och screenmarkiserna äntligen på plats!

  Tiden bara flyger förbi, för drygt ett år sedan satt jag och scrollade på nätet och fick syn på min drömlägenhet. En trea på hela 100 kvm med en tillhörande balkong, med ett centralt läge med utsikt över havet. 

  Idag sitter jag äntligen här på min balkong tillsammans med en kaffe i handen med utsikt över havet samtidigt som solens strålar träffar min hy. Det finns egentligen ingenting att klaga på och jag känner mig verkligen levande trots att jag har träningsvärk i hela kroppen efter förra veckans flytt av alla möbler. Nu när allting äntligen är på plats finns det egentligen ingenting att klaga på, montörerna var här för tre dagars sedan och monterade upp screenmarkisen från SunOff vilket sänkt temperaturen inomhus ordentligt.

  Imorgon står inflyttningsfest på schemat vilket jag ser fram emot ordentligt, att få träffa alla vänner och visa upp min fristad. Bäst av allt är att väderprognosen ser riktigt bra ut, beräknas bli hela 25 grader så lär bli en lyckad eftermiddag. Tanken är att jag kommer att bjuda alla gäster på en fantastiskt välkomstdrink och därefter bjuda på en enklare middag. Jag är oerhört taggad samtidigt som jag är något nervös… inte för att jag får besök utan mer för att jag är så spänd på att visa upp mitt drömboende. 

  Jag har en hel del att fixa inför morgondagen, jag skall städa hela lägenheten, tvätta alla mina kläder och handla allting inför morgondagen. Nu skall jag gå ner och hämta tårtan jag har beställt ifrån det lilla familjebageriet alldeles här intill!

  Hoppas ni får en fortsatt underbar dag så hör vi!