• Drömboende och screenmarkiserna äntligen på plats!

  Tiden bara flyger förbi, för drygt ett år sedan satt jag och scrollade på nätet och fick syn på min drömlägenhet. En trea på hela 100 kvm med en tillhörande balkong, med ett centralt läge med utsikt över havet. 

  Idag sitter jag äntligen här på min balkong tillsammans med en kaffe i handen med utsikt över havet samtidigt som solens strålar träffar min hy. Det finns egentligen ingenting att klaga på och jag känner mig verkligen levande trots att jag har träningsvärk i hela kroppen efter förra veckans flytt av alla möbler. Nu när allting äntligen är på plats finns det egentligen ingenting att klaga på, montörerna var här för tre dagars sedan och monterade upp screenmarkisen från SunOff vilket sänkt temperaturen inomhus ordentligt.

  Imorgon står inflyttningsfest på schemat vilket jag ser fram emot ordentligt, att få träffa alla vänner och visa upp min fristad. Bäst av allt är att väderprognosen ser riktigt bra ut, beräknas bli hela 25 grader så lär bli en lyckad eftermiddag. Tanken är att jag kommer att bjuda alla gäster på en fantastiskt välkomstdrink och därefter bjuda på en enklare middag. Jag är oerhört taggad samtidigt som jag är något nervös… inte för att jag får besök utan mer för att jag är så spänd på att visa upp mitt drömboende. 

  Jag har en hel del att fixa inför morgondagen, jag skall städa hela lägenheten, tvätta alla mina kläder och handla allting inför morgondagen. Nu skall jag gå ner och hämta tårtan jag har beställt ifrån det lilla familjebageriet alldeles här intill!

  Hoppas ni får en fortsatt underbar dag så hör vi!

 • Sjukt vad snabbt det går.

  Av någon anledning så började jag tänka på min första snus, minns inte riktigt vad det var för märke eller smak, men den var svag, hade knappt någon nikotin i sig men ändå fick man världens nikotinkick av det.

  Spola fram några år och då körde man dom klassiska snusen, general white, göteborgs rape osv och det var absolut inga konstigheter, förens jag fick för mig att köra dubbla snus och då var det kört. Jag behövde starkare snus och började då snusa Siberian snus som är sinnessjuk stark och nu sitter jag, framför datorn, med en snus under läppen och scrollar runt på strong snus kategorin.

  Jag undrar vart detta ska sluta, fortsätter jag såhär så kommer inte ens den starkaste snuset räcka för mig. Jag klagar absolut inte, jag är bara orolig över att det kommer komma till en gräns där jag inte längre hittar tillräckligt med stark snus vilket gör att jag kommer att köra dubbla eller till och med trippla prillor, och det mina vänner, det är inte bra för plånboken!

  Hoppas ni får en fantastisk midsommar så hörs vi

 • Mockfjärds fönster

  Jag behöver byta fönster

  Det är dags för mig att ta tag i fönsterbytet nu, ljudnivån som kommer utifrån börjar bli orimlig. Jag trodde att man kunde vänja sig med ljudet från motorvägen som bara är några meter bort. Men jag har insett att mina nuvarande fönster inte är anpassade för husets placering. När jag åkte till en fönsterbutik i stan så pratade dem om att jag inte hade tre-glasfönster och att det var anledningen till att ljudet var så kraftigt. 

  Min händighet är tyvärr väldigt begränsad och jag känner att jag behöver hjälp med bytet. Personalen i butiken föreslog att de skulle göra ett hembesök vilket de blev färdiga precis innan jag började skriva det här. 

  De kollade på möjligheter med att skräddarsy fönstrena och se till så att jag får lösningar som fungerar för mig. Vi kom gemensamt fram till att vi ska installera traditionella vridfönster eftersom jag inte behöver några speciella anpassningar mer än att det är någorlunda bra på att stänga ute ljud från motorvägen.

  Mötet slutade med att jag valde färg på fönster samt köpte till tjänsten med montering och förberedelser av fönster. Det känns extra bra då jag vet att detta företaget använder sig av närproducerade material och även att alla fönster och dörrar de säljer produceras i en lokal fabrik.

  Jag tror att detta blir bra och att jag numera kommer få lite lugn och ro eftersom jag inte längre kommer behöva lyssna på den där hemska motorvägens oljud

 • Hur hjälpte MaintMasters tjänst min verksamhet?

  Jag bedriver en verksamhet som tungt arbetar med en stor mängd maskiner vars effekt är ovärderlig för verksamhetens framgång. Dessa maskiner underlättar det fysiska arbetet som människorna behöver utföra vilket i sin tur leder till att de kan lägga mer tid på mer tid på produktiva arbetsuppgifter. 

  Problemet här var att maskinerna införskaffades vid olika tillfällen, vilket resulterade i att tider för underhåll och datan bakom hur de presterade var i olika tidsspektrum. För att hålla koll på detta var man tvungen att anställa människor vars enda uppgifter var att hålla ordning på denna informationen. När vi hittade MaintMaster fanns det plötsligt möjlighet att inte behöva lägga pengar på en sådan anställning. Istället kunde denna tjänst hålla koll på allt åt oss, sammanställa datan och göra den oerhört lättöverskådlig. När vi började implementera tjänsten i vårt arbetssätt märkte vi redan efter första månaden en drastisk ökning i vår marginal. Tiden som besparas på att inte behöva räkna ihop dessa siffror kan läggas på andra uppgifter som bidrar mer till verksamheten – samtidigt som denna tjänst gör det snabbare och bättre för oss. 
  Efter ett år med MaintMaster ökade vår marginal med 23% trots samma försäljning som föregående år. Detta året beräknar vi en markant högre försäljning, vilket blivit möjligt då vi nu arbetar mer effektivt än åren innan. Arbetar du i liknande situationer bör du definitivt besöka MaintMasters hemsida för att läsa mer om deras tjänst, samt hur du skulle kunna implementera den i din verksamhet.